Abbot Boulos Naaman, OLM, 1932-: Articles and chapters by Naaman

This guide provides access to primary sources and materials available at USEK Library. It serves as a starting point to find resources for searching the life of Abbot Boulos Naaman, publications about and by him, media, quotes etc.

الاب يوسف القزي والاديان. في الثائر لله: من الاب جوزف قزي الى يسوع المسيح: سيرة وشهادة. [بيروت]: [د.ن.]، 2015.

التجديد الموسيقي والليتورجي في جامعة الروح. في بحوث مهداة الى البروفسور الاب لويس الحاج في ذكرى مولده السبعين. الكسليك: منشورات جامعة الروح القدس-الكسليك، 2008.

المجمع المسكوني: النشأة والتطور.  المنارة، العدد 1، السنة 23 (1982)، ص. 5-16.

اورشليم – القدس مدينة الصلاة ام مدينة الازمة؟. في بحوث مهداة الى الاباتي يوحنا تابت. الكسليك: جامعة الروح القدس-الكسليك، 2005.

تطور النظرة الى العلم والتعليم في الرهبانية اللبنانية المارونية. في اليوبيل المئوي الثالث للرهبانية اللبنانية المارونية: تراث ورؤى مستقبلية. الكسليك: جامعة الروح القدس-الكسليك، 1996.

أسئلة التاريخ وأهمية النموذج اللبناني عربياً. في شؤون لبنانية، سنة 5، منبر الحوار 2012. بيروت: مركز عصام فارس للشؤون اللبنانية، 2013.

طاولة مستديرة حول دور تلامذة المدرسة المارونية في روما، محطات تاريخية هامة. في الذكرى المئوية الرابعة للمدرسة المارونية في روما 1584-1984: 24 تشرين الثاني – 5 كانون الاول 1984. الكسليك: جامعة الروح القدس-الكسليك، 1985.

La société maronite à la fin du XVIIe siècle. Parole de l’Orient, vol. 17 (1992), pp. 93-111.

L’image du Liban dans l’Exhortation Apostolique du pape Jean Paul II. Parole de l’Orient, vol 41 (2015), pp. 325-336.

L'enseignement supérieur serait-il en danger?. L'orient le jour, 27 Octobre 2004.

Church and politics in the Maronite experience (1516-1943). www.maronite-institute.org. January, 1998.

Search within the Library Catalog

Search options

To get the full text of an article, several options are available:

1. On the library webpage; choose Find a title tool to search for a specific journal title or encyclopedia.
  2. Or go to OneSearch tool to find the full text of an article.